Jadłospis

  Planowany jadłospis           02.06.2025 – 13.06.2025  

 

02.06.2025  poniedziałek

POMIDOROWA Z MAKARONEM I NATKĄ PIETRUSZKI, PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT WIELOOWOCOWY

KUBUŚ                               

Alergeny:  seler, gluten, jaja, ziarna, truskawki

 

03.06.2025 wtorek

UDKO Z KURCZAKA,GOTOWANE WARZYWA, ZIEMNIAKI, KOMPOT WIELOOWOCOWY

Alergeny : truskawki

 

04.06.2025 środa

PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI, PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT WIELOOWOCOWY

MUS OWOCOWY

Alergeny : seler, gluten, produkt mleczny, ziarna,  truskawki

 

05.06.2025 czwartek

KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, BURACZKI Z CEBULKĄ, KOMPOT WIELOOWOCOWY

Alergeny : gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki

 

06.06.2025 piątek

PULPET RYBNY W SOSIE ŚMIETANOWO – CHRZANOWYM, ZIEMNIAKI, KISZONA KAPUSTA, KOMPOT WIELOOWOCOWY

Alergeny: ryba, gluten, produkt mleczny, truskawki

09.06.2025poniedziałek

KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI I KOPERKIEM, PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT WIELOOWOCOWY

OWOCE SUSZONE

Alergeny : seler, produkt mleczny, gluten, truskawki, ziarna

 

10.06.2025 wtorek

GULASZ WĘGIERSKI, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY I MARCHEWKI, KOMPOT WIELOOWOCOWY

Alergeny: gluten, jaja, truskawki

 

11.06.2025 środa

KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ Z ZIEMNIAKAMI, PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT WIELOOWOCOWY

  JOGURT PITNY

Alergeny: seler, produkt mleczny, jajka, produkt mleczny, ziarna, truskawki

 

12.06.2025 czwartek

KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SAŁATY, RZODKIEWKI, OGÓRKA, POMIDORA I SZCZYPIORKU, KOMPOT WIELOOWOCOWY

Alergeny: gluten, jaja, gorczyca, truskawki

 

13.06.2025 piątek   

MAKARON Z SEREM, KOMPOT WIELOOWOCOWY

Alergeny : gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki

Zastrzegamy sobie prawo  drobnych zmian w jadłospisie.                                                                 Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka,sól o obniżonej zawartości sodu, świeże zioła. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. : koncentrat pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy.
 Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)  nr 1169/ 2011    w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.