Planowany jadłospis 09.12.2024 –20.12.2024
Poniedziałek 09.12.2024
Pomidorowa z ryżem, pieczywo, kompot wieloowocowy ,
oreo, sok Kubuś
Alergeny: seler, produkt mleczny, gluten, jaja, kakao, truskawki
Wtorek 10.12.2024
Naleśniki z serem, mus truskawkowy, kompot wieloowocowy, mandarynki
Alergeny: gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki
Środa 11.12.2024
Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami, kompot wieloowocowy, deser mleczny Monte
Alergeny: seler, produkt mleczny, jajko, truskawki, mleko i jego pochodne
Czwartek 12.12.2024
Udziec z kurczaka, ryż z warzywami, sałatka z kiszonego ogórka z jabłkiem na słodko, kompot wieloowocowy
Alergeny : gluten , truskawki
Piątek 13.12.2024
Kotlet rybny , ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy
Alergeny: ryba, gluten, jaja, cytrusy, truskawki
Poniedziałek 16.12.2024
Zupa neapolitańska z makaronem, kompot, jogurt z kuleczkami
Alergeny : seler, produkt mleczny, gluten, jaja, truskawki,
Wtorek 17.12.2024
Pierogi z mięsem i kapustą, okrasa, kompot wieloowocowy
Alergeny: gluten, jaja, truskawki
Środa 18.12.2024
Zalewajka z ziemniakami i kiełbaską, pieczywo, kompot wieloowocowy, owoce w syropie
Alergeny: seler, produkt mleczny, gluten
Czwartek 19.12.2024
Gulasz wieprzowy z szynki, kasza gryczana, mizeria z zielonego ogórka, kompot wieloowocowy, mandarynka
Alergeny: gluten, produkt mleczny, truskawki, cytrusy
Piątek 20.12.2024
Ryba pieczona, ziemniaki, kiszona kapusta z marchewką i cebulą, kompot wieloowocowy, crispy owocowe
Alergeny : ryba, truskawki
Zastrzegamy sobie prawo drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. : koncentrat pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.