Planowany jadłospis 02.06.2025 – 13.06.2025
02.06.2025 poniedziałek
POMIDOROWA Z MAKARONEM I NATKĄ PIETRUSZKI, PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT WIELOOWOCOWY
KUBUŚ
Alergeny: seler, gluten, jaja, ziarna, truskawki
03.06.2025 wtorek
UDKO Z KURCZAKA,GOTOWANE WARZYWA, ZIEMNIAKI, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny : truskawki
04.06.2025 środa
PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI, PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT WIELOOWOCOWY
MUS OWOCOWY
Alergeny : seler, gluten, produkt mleczny, ziarna, truskawki
05.06.2025 czwartek
KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, BURACZKI Z CEBULKĄ, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny : gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki
06.06.2025 piątek
PULPET RYBNY W SOSIE ŚMIETANOWO – CHRZANOWYM, ZIEMNIAKI, KISZONA KAPUSTA, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny: ryba, gluten, produkt mleczny, truskawki
09.06.2025poniedziałek
KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI I KOPERKIEM, PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT WIELOOWOCOWY
OWOCE SUSZONE
Alergeny : seler, produkt mleczny, gluten, truskawki, ziarna
10.06.2025 wtorek
GULASZ WĘGIERSKI, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY I MARCHEWKI, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny: gluten, jaja, truskawki
11.06.2025 środa
KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ Z ZIEMNIAKAMI, PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT WIELOOWOCOWY
JOGURT PITNY
Alergeny: seler, produkt mleczny, jajka, produkt mleczny, ziarna, truskawki
12.06.2025 czwartek
KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SAŁATY, RZODKIEWKI, OGÓRKA, POMIDORA I SZCZYPIORKU, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny: gluten, jaja, gorczyca, truskawki
13.06.2025 piątek
MAKARON Z SEREM, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny : gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki
Zastrzegamy sobie prawo drobnych zmian w jadłospisie. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka,sól o obniżonej zawartości sodu, świeże zioła. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. : koncentrat pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy. |
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. |