Jadłospis

PLANOWANY JADŁOSPIS 24.11.2025 – 05.12.2025

PONIEDZIAŁEK 24.11.2025
ZUPA SEROWO- ŚMIETANOWA Z MIĘSEM MIELONYM I DROBNYM MAKARONEM,
PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT
BRZOSKWINIE SUSZONE
Alergeny, seler, śmietana – produkt mleczny, ser – produkt mleczny, makaron –
gluten, jaja, pieczywo – gluten, ziarna, kompot – truskawki

WTOREK 25.11.2025
GULASZ WĘGIERSKI Z ZIEMNIAKAMI, OGÓREK ZIELONY, KOMPOT
Alergeny: mąka -gluten, śmietana – produkt mleczny, truskawki

ŚRODA 26.11.2025
OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI, PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT
BATON CRUNCHY Z OWOCAMI I POLEWĄ MALINOWĄ
Alergeny: seler, śmietana – produkt mleczny, pieczywo- gluten, ziarna,
kompot- truskawki, maliny

CZWARTEK 27.11.2025
KOTLET POŻARSKI ( DROBIOWY), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY
JABŁKA I CEBULI, KOMPOT
Alergeny: bułka tarta- gluten, jaja, kompot – truskawki

PIĄTEK 28.11.2025
KOPYTKA Z SOSEM MYŚLIWSKIM, KOMPOT
Alergeny: kiełbasa – może zawierać gluten i soję, mąka – gluten,
kompot – truskawki

PONIEDZIAŁEK 01.12.2025

KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI, PIECZYWO WIELOZBOŻOWE, KOMPOT
KUBUŚ, GÓRALKI
Alergeny, seler, śmietana – produkt mleczny, makaron – gluten, jaja,
pieczywo – gluten, ziarna, kompot – truskawki, wafelki- gluten, mleko, żółtko
jaja

WTOREK 02.12.2025
PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ, OKRASA, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY
Z KISZONYM OGÓRKIEM, JABŁKIEM, CEBULĄ Z DODATKIEM OLEJU
I MUSZTARDY, KOMPOT
Alergeny: mąka pszenna- gluten, jaja, musztarda – gorczyca, kompot – truskawki

ŚRODA 03.12.2025
ZACIERKOWA Z ZIEMNIAKAMI, KIEŁBASKĄ I BOCZKIEM WĘDZONYM,PIECZYWO,
KOMPOT
JOGURT Z GRANOLĄ
Alergeny: seler, kiełbasa – może zawierać gluten i soję, pieczywo- gluten, ziarna,
kompot- truskawki, jogurt- produkt mleczny

CZWARTEK 04.12.2025
KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, KOLOROWA SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
Z PAPRYKĄ I KUKURYDZĄ, KOMPOT
Alergeny: bułka tarta – gluten, jaja, mąka – gluten, kompot – truskawki

PIĄTEK 05.12.2025
PULPET RYBNY W SOSIE CHRZANOWYM, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ
KAPUSTY,KOMPOT
Alergeny: ryba, bułka- gluten, jaja, mąka – gluten, śmietana- produkt mleczny,
kompot – truskawki

Zastrzegamy sobie prawo drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,
oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej
zawartości sodu, świeże zioła. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. : koncentrat
pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy,
soi, orzechów, selera, gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011
w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.