Jadłospis

Planowany jadłospis – szkoła     14.10.2024 – 25.10.2024

14.10.2024  poniedziałek

WOLNE

 

15.10.2024 wtorek

Gołąbek bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot

Alergeny: gluten, jaja, produkt mleczny

 

16.10.2024 środa

Zalewajka z ziemniakami i kiełbaską, pieczywo mieszane, CRISPY – baton owsiany

Alergeny: produkt mleczny, seler, gluten

 

17.10.2024 czwartek

Kotlet schabowy , ziemniaki, mizeria z ogórka zielonego i szczypiorku, kompot

Alergeny: gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki

 

18.10.2024 piątek

Ryba w cieście naleśnikowym, kapusta kiszona, ziemniaki, kompot

Alergeny: gluten, mleko, jaja, ryba

 

21.10.2024 poniedziałek

Pomidorowa z ryżem , pieczywo mieszane, jogurt pitny

Alergeny: seler, produkt mleczny, gluten, mleko i jego pochodne

 

22.10.2024 wtorek

Penne z  kruczkiem  w sosie śmietanowo serowym, kompot

Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne, truskawki

 

23.10.2023 środa

Koperkowa ze śmietaną, pieczywo mieszane, drożdżówka z serem

Alergeny: seler, produkt mleczny, gluten, jaja

 

24.10.2024 czwartek

Stek z cebulką, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot

Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne, truskawki

 

25.10.2024 piątek

Naleśniki z serem, mus truskawkowy, kompot

Alergeny: gluten , jaja, mleko i jego pochodne, truskawki

 

 

Zastrzegamy sobie prawo  drobnych zmian w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, świeże zioła.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. :  koncentrat pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

 

 

Planowany jadłospis – szkoła         28.10.2024 – 08.11.2024

28.10.2024  poniedziałek

Ogórkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane, mieszanka studencka

Alergeny: seler, produkt mleczny, gluten, cytrusy, orzechy

 

29.10.2024  wtorek

Gulasz węgierski z papryką kolorowa i pieczarkami, kasza gryczana, sałatka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulką,  kompot

Alergeny : gluten, produkt mleczny,  sałatka – może zawierać gorczycę,  truskawki

 

30.10 .2024   środa

Selerowa z ziemniakami, pieczywo mieszane, jogurt z granolą

Alergeny: seler, produkt mleczny, gluten, mleko i jego pochodne

 

31.10.2024   czwartek

WOLNE

 

01.11.2024  piątek

WOLNE

04.11.2024  poniedziałek

Fasolowa z ziemniakami, pieczywo wielozbożowe, owoc

Alergeny : seler, gluten, cytrusy

 

 

 

05.11.2024  wtorek

Kotlet mielony, ziemniaki, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z papryką  i kukurydzą,  kompot

Alergeny : gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki

 

06.11.2024  środa

Jarzynowa z ziemniakami, pieczywo mieszane, jogurt z kuleczkami

Alergeny : seler, produkt mleczny, gluten, mleko i jego pochodne

 

07.11.2024 czwartek

Pierogi z serem i sosem waniliowym, kompot

Alergeny : gluten, jaja, mleko, produkt mleczny, truskawki

 

08.11.2024 piątek

Kotlet rybny z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty,  kompot

Alergeny : ryba, gluten, jajko,

 

Zastrzegamy sobie prawo  drobnych zmian w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, świeże zioła.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. :  koncentrat pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.