Jadłospis

Planowany jadłospis 09.12.2024 –20.12.2024

 

Poniedziałek 09.12.2024

Pomidorowa z ryżem, pieczywo, kompot wieloowocowy ,

oreo, sok Kubuś

Alergeny: seler, produkt mleczny, gluten, jaja, kakao, truskawki

 

Wtorek 10.12.2024

Naleśniki z serem, mus truskawkowy, kompot wieloowocowy, mandarynki

Alergeny:  gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki

 

Środa 11.12.2024

Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami, kompot wieloowocowy, deser mleczny Monte

Alergeny: seler, produkt mleczny, jajko,  truskawki, mleko i jego pochodne

 

Czwartek 12.12.2024

Udziec z kurczaka, ryż z warzywami, sałatka z kiszonego ogórka  z jabłkiem na słodko, kompot wieloowocowy

Alergeny : gluten , truskawki

 

Piątek 13.12.2024

Kotlet rybny , ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty,  kompot wieloowocowy

Alergeny: ryba, gluten, jaja, cytrusy, truskawki

 

 

 

 

Poniedziałek 16.12.2024

Zupa neapolitańska z makaronem, kompot, jogurt z kuleczkami

Alergeny : seler, produkt mleczny, gluten, jaja, truskawki,

 

Wtorek 17.12.2024

Pierogi z mięsem i kapustą, okrasa, kompot wieloowocowy

Alergeny: gluten, jaja, truskawki

 

Środa 18.12.2024

Zalewajka z ziemniakami i kiełbaską, pieczywo, kompot wieloowocowy, owoce w syropie

Alergeny: seler, produkt mleczny, gluten

 

Czwartek 19.12.2024

Gulasz wieprzowy z szynki, kasza gryczana, mizeria z zielonego ogórka, kompot wieloowocowy, mandarynka

Alergeny: gluten, produkt mleczny, truskawki, cytrusy

 

Piątek 20.12.2024

Ryba pieczona, ziemniaki, kiszona kapusta z marchewką i cebulą, kompot wieloowocowy, crispy owocowe

Alergeny : ryba, truskawki  

 

Zastrzegamy sobie prawo  drobnych zmian w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka,  sól o obniżonej zawartości sodu, świeże zioła.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. :  koncentrat pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011  w odniesieniu  do składników obecnych w środkach żywności.