Planowany jadłospis 31.03.2025 – 11.04.2025
poniedziałek 31.03.2025
Zupa węgierska z makaronem, pieczywo , kompot, pomarańcze
Alergeny: seler, jaja, gluten, truskawki, cytrusy
Wtorek 01.04.2025
kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot
Alergeny : gluten, jaja, truskawki
Środa 02.04.2025
Krupnik z pęczakiem i ziemniakami, pieczywo mieszane, kompot,
jogurt typu – Skyr
Alergeny : seler, gluten, truskawki, produkt mleczny.
Czwartek 03.04.2025
Kurczak w sosie śmietanowo- serowym, makaron penne, kompot
Alergeny : gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki
Piątek 04.04.2025
Miruna pieczona, ziemniaki, marchewka z porem, kompot
Alergeny: gluten, ryba, jaja, truskawki
poniedziałek 07.04.2025
Zalewajka z kiełbasą i ziemniakami , pieczywo mieszane, kompot,
sok – Kubuś
Alergeny : seler, produkt mleczny, gluten, truskawki,
Wtorek 08.04.2025
Gulasz węgierski, ziemniaki, mizeria z zielonego ogórka i szczypiorku ze śmietaną, kompot
Alergeny: gluten, produkt mleczny, truskawki
Środa 09.04.2025
Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami ( zabielany), pieczywo mieszane, kompot, jogurt z kuleczkami
Alergeny: seler, gluten, produkt mleczny, truskawki
Czwartek 10.04.2025
Udko pieczone z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem , kompot
Alergeny: gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki
Piątek 11.04.2025
Kopytka z okrasą, surówka Colesław – z białej kapusty, kompot
Alergeny: gluten , jaja, musztarda- zawiera gorczycę, truskawki
Zastrzegamy sobie prawo drobnych zmian w jadłospisie. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, świeże zioła. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. : koncentrat pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy. |
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. |