Planowany jadłospis 08.12.2025 – 19.12.2025
08.12.2025 poniedziałek
BOLOŃSKA Z MIĘSEM I MAKARONEM , PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT,
WAFLE MINI RYŻOWE Z POLEWĄ MALINOWĄ
Alergeny: seler, gluten, truskawki, polewa malinowa- produkt mleczny,
maliny
09.12.2025 wtorek
NALEŚNIKI Z SEREM I SOSEM TRUSKAWKOWYM , KOMPOT
Alergeny : naleśniki- gluten, jaja, twaróg – produkt mleczny, truskawki
10.12.2025 środa
ZUPA GROCHOWA ( Z KIEŁBASKĄ I BOCZKIEM ), PIECZYWO
WIELOZBOŻOWE, KOMPOT
Mieszanka studencka
Alergeny : seler, kiełbasa – może zawierać gluten i soję, pieczywo- gluten,
truskawki, orzechy
11.12.2025 czwartek
UDZIEC Z KURCZAKA , KASZA KUS- KUS, MARCHEWKA Z GROSZKIEM,
KOMPOT
Alergeny : masło do marchewki z groszkiem- produkt mleczny, truskawki
12.12.2025 piątek
RYBA PIECZONA , ZIEMNIAKI, KISZONA KAPUSTA , KOMPOT
Alergeny: ryba, panierka – gluten, truskawki
15.12.2025 poniedziałek
BARSZCZ BIAŁY Z KIEŁBASKĄ, JAJAKIEM I ZIEMNIAKAMI, KOMPOT
Galaretka z owocami
Alergeny: seler, śmietana – produkt mleczny, jajka, truskawki, cytrusy
16.12.2025 wtorek
KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, BURACZKI SMAŻONE, KOMPOT
Alergeny: bułka – gluten, jaja, truskawki
17.12.2025 wtorek
POMIDOROWA Z RYŻEM I NATKĄ PIETRUSZKI, PIECZYWO
WIELOZBOŻOWE, KOMPOT
Jogurt z granolą
Alergeny: seler, śmietana – produkt mleczny, gluten, truskawki, jogurt –
produkt mleczny, granola – zboża
18.12.2025 środa
MAKARON PENNE Z KURCZAKIEM I SOSEM SEROWO – ŚMIETANOWYM,
KOMPOT
Alergeny : makaron- gluten, jaja, ser – produkt mleczny, śmietana –
produkt mleczny, truskawki
19.12.2025 piątek
RYBA PO GRECKU Z DUSZONYMI WARZYWNMI, ZIEMNIAKI, KOMPOT
Alergeny: ryba, panierka- bułka –gluten, jaja, seler, truskawki
Zastrzegamy sobie prawo drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, oregano,
majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, świeże
zioła. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. : koncentrat pomidorowy, musztarda, produkty
z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011 w odniesieniu
do składników obecnych w środkach żywności.
