13.10.2025 poniedziałek
WOLNE
14.10.2025 wtorek
WOLNE
15.10.2025 środa
ZUPA BOLOŃSKA, PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Kubuś
Alergeny : gluten, jaja, seler, ziarna, truskawki
16.10.2025 czwartek
DEWOLAJ, ZIEMNIAKI, MIZERIA, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny : gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki
17.10.2025 piątek
PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, PEKINKA z CZERWONĄ PAPRYKĄ,
KUKURYDZĄ ORAZ NATKĄ PIETRUSZKI, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny: ryba, gluten, jaja, gorczyca, truskawki
20.10.2025poniedziałek
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT
WIELOOWOCOWY
Galaretka z owocami
Alergeny : seler, gluten, truskawki, ziarna, produkt mleczny, cytrusy
21.10.2025 wtorek
GULASZ WOŁOWY, KASZA PĘCZAK, OGÓREK KISZONY, KOMPOT
WIELOOWOCOWY
Alergeny: gluten, truskawki
22.10.2025 środa
BARSZCZ CZERWONY Z JAJKIEM Z ZIEMNIAKAMI I MAJERANKIEM
Drożdżówka
Alergeny: seler, jajka, produkt mleczny, truskawki, gluten,
23.10.2025 czwartek
MAKARON Z KIEŁBASĄ I CEBULKĄ, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny: gluten, jaja, truskawki
24.10.2025 piątek
KOTLET RYBNY, ZIEMNIAKI, KISZONA KAPUSTA, KOMPOT
WIELOOWOCOWY
Alergeny : gluten, jaja, ryba, , truskawki
Zastrzegamy sobie prawo drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,
oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej
zawartości sodu, świeże zioła. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. : koncentrat
pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi,
orzechów, selera, gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011
w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.