Planowany jadłospis – szkoła 14.10.2024 – 25.10.2024
14.10.2024 poniedziałek
WOLNE
15.10.2024 wtorek
Gołąbek bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot
Alergeny: gluten, jaja, produkt mleczny
16.10.2024 środa
Zalewajka z ziemniakami i kiełbaską, pieczywo mieszane, CRISPY – baton owsiany
Alergeny: produkt mleczny, seler, gluten
17.10.2024 czwartek
Kotlet schabowy , ziemniaki, mizeria z ogórka zielonego i szczypiorku, kompot
Alergeny: gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki
18.10.2024 piątek
Ryba w cieście naleśnikowym, kapusta kiszona, ziemniaki, kompot
Alergeny: gluten, mleko, jaja, ryba
21.10.2024 poniedziałek
Pomidorowa z ryżem , pieczywo mieszane, jogurt pitny
Alergeny: seler, produkt mleczny, gluten, mleko i jego pochodne
22.10.2024 wtorek
Penne z kruczkiem w sosie śmietanowo serowym, kompot
Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne, truskawki
23.10.2023 środa
Koperkowa ze śmietaną, pieczywo mieszane, drożdżówka z serem
Alergeny: seler, produkt mleczny, gluten, jaja
24.10.2024 czwartek
Stek z cebulką, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot
Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne, truskawki
25.10.2024 piątek
Naleśniki z serem, mus truskawkowy, kompot
Alergeny: gluten , jaja, mleko i jego pochodne, truskawki
Zastrzegamy sobie prawo drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. : koncentrat pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
Planowany jadłospis – szkoła 28.10.2024 – 08.11.2024
28.10.2024 poniedziałek
Ogórkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane, mieszanka studencka
Alergeny: seler, produkt mleczny, gluten, cytrusy, orzechy
29.10.2024 wtorek
Gulasz węgierski z papryką kolorowa i pieczarkami, kasza gryczana, sałatka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulką, kompot
Alergeny : gluten, produkt mleczny, sałatka – może zawierać gorczycę, truskawki
30.10 .2024 środa
Selerowa z ziemniakami, pieczywo mieszane, jogurt z granolą
Alergeny: seler, produkt mleczny, gluten, mleko i jego pochodne
31.10.2024 czwartek
WOLNE
01.11.2024 piątek
WOLNE
04.11.2024 poniedziałek
Fasolowa z ziemniakami, pieczywo wielozbożowe, owoc
Alergeny : seler, gluten, cytrusy
05.11.2024 wtorek
Kotlet mielony, ziemniaki, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą, kompot
Alergeny : gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki
06.11.2024 środa
Jarzynowa z ziemniakami, pieczywo mieszane, jogurt z kuleczkami
Alergeny : seler, produkt mleczny, gluten, mleko i jego pochodne
07.11.2024 czwartek
Pierogi z serem i sosem waniliowym, kompot
Alergeny : gluten, jaja, mleko, produkt mleczny, truskawki
08.11.2024 piątek
Kotlet rybny z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Alergeny : ryba, gluten, jajko,
Zastrzegamy sobie prawo drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. : koncentrat pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.