Jadłospis

Planowany jadłospis 07.01.2025 – 17.01.2025

Wtorek 07.01.2025

Makaron z serem białym, kompot wieloowocowy

Alergeny:  gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki

Środa 08.01.2025

Zupa ogórkowa z ziemniakami, kompot wieloowocowy,  brzoskwinie suszone

Alergeny: seler, produkt mleczny, truskawki, orzechy

Czwartek 09.01.2025

Udziec z kurczaka, ziemniaki, kapusta pekińska z kukurydzą i kolorowa papryką, kompot

Alergeny : gluten, truskawki

Piątek 29.11.2024

Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej,  marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy

Alergeny: ryba, jaja, gluten, truskawki

Poniedziałek 13.01.2025

Pieczarkowa z łazankami, pieczywo mieszane, kompot, pomarańcza

Alergeny : seler, produkt mleczny, gluten, truskawki, cytrusy

Wtorek 14.01.2025

Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki czerwone, kompot wieloowocowy

Alergeny: gluten, jaja, truskawki

Środa 15.01.2025

Zupa fasolowa z kiełbaską, pieczywo mieszane, kompot wieloowocowy,  jogurt pitny

Alergeny: seler, produkt mleczny, gluten

 

Czwartek 16.01.2025

Gulasz z indyka, kasza pęczak, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy

Alergeny:  gluten, truskawki

 

Piątek 17.01.2025

Ryba pieczona, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy

Alergeny : ryba, gluten, jaja, truskawki  

 

Zastrzegamy sobie prawo  drobnych zmian w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, świeże zioła.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. :  koncentrat pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011 w odniesieniu  do składników obecnych w środkach żywności.