Jadłospis

Planowany jadłospis 15.09.2025- 26.09.2025

15.09.2025 poniedziałek
OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI I NATKĄ PIETRUSZKI, PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT WIELOOWOCOWY, KUBUŚ
Alergeny: seler, gluten, śmietana, ziarna, truskawki

16.09.2025 wtorek
MAKARON Z SOSEM BOLOŃSKIM, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny : gluten, jaja, truskawki

17.09.2025 środa
PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI, PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT WIELOOWOCOWY, MIESZANKA STUDENCKA
Alergeny : seler, gluten, produkt mleczny, ziarna, truskawki, orzechy

18.09.2025 czwartek
SZNYCEL Z INDYKA, ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z GROSZKIEM, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny : gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki

19.09.2025 piątek
RYBA PANIEROWANA PIECZONA W PIECU, ZIEMNIAKI, KISZONA KAPUSTA, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny: ryba, gluten, jaja, truskawki

22.09.2025poniedziałek
KRUPNIK Z 2 KASZ, PIECZYWO MIESZANE, KOMPOT WIELOOWOCOWY JOGURT PITNY
Alergeny : seler, gluten, truskawki, ziarna

23.09.2025 wtorek
KOTLET MIELONY Z MIĘSA WIEPRZOWEGO, ZIEMNIAKI, BURACZKI ZASMAŻANE, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny: gluten, jaja, truskawki

24.09.2025 środa
BARSZCZ BIAŁY Z KIEŁBASĄ I ZIEMNIAKAMI, KOMPOT WIELOOWOCOWY, JABŁKO
Alergeny: seler, gluten, produkt mleczny, ziarna, truskawki

25.09.2025 czwartek
KURCZAK W SOSIE ŚMIETANOWO – SEROWYM MAKARON PENNE, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny: gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki

26.09.2025 piątek
PYZY Z MIĘSEM I KAPUSTĄ, OKRASA, CZERWONA KAPUSTA Z OGÓRKIEM KISZONYM, JABŁKIEM I CEBULKĄ, KOMPOT WIELOOWOCOWY
Alergeny : gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki

Zastrzegamy sobie prawo drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,
oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej
zawartości sodu, świeże zioła. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. : koncentrat
pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011
w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.