Planowany jadłospis 07.01.2025 – 17.01.2025
Wtorek 07.01.2025
Makaron z serem białym, kompot wieloowocowy
Alergeny: gluten, jaja, produkt mleczny, truskawki
Środa 08.01.2025
Zupa ogórkowa z ziemniakami, kompot wieloowocowy, brzoskwinie suszone
Alergeny: seler, produkt mleczny, truskawki, orzechy
Czwartek 09.01.2025
Udziec z kurczaka, ziemniaki, kapusta pekińska z kukurydzą i kolorowa papryką, kompot
Alergeny : gluten, truskawki
Piątek 29.11.2024
Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy
Alergeny: ryba, jaja, gluten, truskawki
Poniedziałek 13.01.2025
Pieczarkowa z łazankami, pieczywo mieszane, kompot, pomarańcza
Alergeny : seler, produkt mleczny, gluten, truskawki, cytrusy
Wtorek 14.01.2025
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki czerwone, kompot wieloowocowy
Alergeny: gluten, jaja, truskawki
Środa 15.01.2025
Zupa fasolowa z kiełbaską, pieczywo mieszane, kompot wieloowocowy, jogurt pitny
Alergeny: seler, produkt mleczny, gluten
Czwartek 16.01.2025
Gulasz z indyka, kasza pęczak, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy
Alergeny: gluten, truskawki
Piątek 17.01.2025
Ryba pieczona, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy
Alergeny : ryba, gluten, jaja, truskawki
Zastrzegamy sobie prawo drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. : koncentrat pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.