Planowany jadłospis 14.04.2025- 30.04.2025
poniedziałek 14.04.2025
Pieczarkowa z łazankami, pieczywo, kompot, mus owocowy
Alergeny: seler, białko mleko, gluten, jaja, truskawki
Wtorek 15.04.2025
Kotlet a la gołąbki w sosie pomidorowym , ziemniaki, kompot
Alergeny: gluten, jaja, białka mleka krowiego, truskawki
Środa 16.04.2025
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, pieczywo, kompot, mieszanka studencka
Alergeny: seler, białka mleka krowiego, gluten, truskawki, orzechy
Czwartek 17.04.2025
Wolne
Piątek 18.04.2025
Wolne
Poniedziałek 21.04.2025
Wolne
Wtorek 22.04 2025
Wolne
Środa 23.04.2025
Pomidorowa z ryżem i natka pietruszki, pieczywo, kompot, wafelek- Góralki
Alergeny: seler, białko mleka krowiego, gluten, truskawki, wafelek- może zawierać orzechy
Czwartek 24.04.2025
Kluski śląskie z gulaszem, surówka z czerwonej kapusty, kompot
Alergeny: truskawki, majonez – jaja, gorczyca
Piątek 25.04.2025
Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Alergeny: ryba, gluten, jaja, truskawki
Poniedziałek 28.04.2025
Ogórkowa z ziemniakami, pieczywo, kompot, twist- jogurt
Alergeny: seler, białka mleka krowiego, gluten, truskawki, mleko- jego pochodne
Wtorek 29.04.2025
Filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot
Alergeny: gluten, jaja, musztarda- gorczyca, truskawki
Środa 30.04.2025
Barszcz biały z kiełbaską , boczkiem i ziemniakami, kompot, brzoskwinie suszone
Alergeny: seler, białko mleka krowiego, gluten, truskawki
Zastrzegamy sobie prawo drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, majeranek, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, świeże zioła. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty np. : koncentrat pomidorowy, musztarda, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów- glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy. |
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/ 2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. |